marți, 9 octombrie 2007

Do Not Disturb Sulina&Sfântu!

Aflăm cu o stupoare care ne umple de nervi şi scârbă pentru România asta de căcat că plajele din Sulina şi Sfântu Gheorghe vor fi "amenajate".

Dragi mitocani de Mamaia, (noua) Vama Veche, Eforie (Nord/Sud), în curând vă veţi simţi aici ca la voi acasă, în troacă. Jocuri cu "vedete" pe plajă, umbreluţe cu Coke, Pepsi şi Burger, discoteci cu manele, porumb fierbinte cu salmonela, chioşcuri cu bere răsuflată, gunoaie de Dâmboviţa, totul pe cel mai fin nisip din lume.

What's next? Câteva hoteluri de minim 20 de etaje, de la ale căror ferestre impecabile turiştii străini aduşi cu elicopterul vor admira speciile pe cale de dispariţie, cum ar fi pescarul lipovean pitoresc. Fiindcă localnicii nu vor câştiga mare lucru din intrarea plajelor în circuitul turistic de massă. Aşa ceva nu se întâmplă mai nicăieri în capitalism, mai ales în capitalismul românesc. Buzunarele se vor umple în altă parte.

Mai jos, în poză, e Sulina aia cu boscheţii răvăşiţi ca părul unui beţiv dimineaţa, cu nisipul în care, acum un an, încă se mai găseau scoici uriaşe, cu câinii ei pitici şi lipicioşi, cu cimitirul ei în care dorm Vlas Maria şi Mereu Traian. Sper s-o mai văd o dată înainte de termopanoterapie.

6 comentarii:

Anonim spunea...

daca-i asa, putem spune c-am avut si noi un RAI :(

ruxa spunea...

am cetit si io si ma pregateam sa dau in dansii, mama lor! :(
mereu traian, daaa.. nimic nu e mereu, vezi?

Cristian spunea...

ar trebui si un link la Jurnalul de acum fix un an! vezi pdf-ul din pagina de calendar a JN!

Anonim spunea...

o sa ramana istorie...priviti! asa a fost candva...

Cristian spunea...

şi de la etajul 20 se va mai vedea şi Insula Şerpilor!

Cristian spunea...

... unde un ucrainean naşparliu adus de la Doneţk, nu de alta, da' nu cumva să aibă f'un străbunic herţo-român, se va bronza cu model de kalaşnikov pe burta păroasă şi plină de vodcă, râgâind printre dinţi la megaprooccidentalu' lu' peşte Iuşcenkă Viktor